Draadloze thermostaat, zeer innovatief

Wanneer je toe bent aan het aanschaffen of vervangen van je wifi / Draadloze Thermostaatdraadloze thermostaat, sta je voor een leuke uitdaging. Welke van de slimme types in deze innoverende markt is geschikt voor jou? Dit is een goed moment om van de mogelijkheden gebruik te maken en mee te innoveren met een slimme draadloze thermostaat. Je kunt je energieverbruik, huishoudkosten en comfort fantastisch optimaliseren. Intelligente temperatuurbeheersing van je verwarmingsinstallatie (CV), te bedienen via je draadloze thermostaat op afstand via een app op je telefoon, functioneert  met gebruiksgemak en kan veel energie besparen en je groene voetafdruk verbeteren.

Hieronder vind je high lights van de verschillende soorten draadloze thermostaten, wat je kan ondersteunen in het maken van de juiste keuze.

Draadloze thermostaat met Zoneregeling

Draadloze Thermostaat met ZoneregelingEen extra, zeer energiebesparende en comfortabele ontwikkeling van een draadloze slimme thermostaat is zoneregeling. Deze functionaliteit ondersteunt je temperatuur behoefte per zone of ruimte(geofencing). Zo kan de huiskamer worden verwarmd kort voor je thuis van je werk komt, maar slaapkamer simpelweg nog niet, omdat je deze ruimte nog niet gebruikt. Op deze manier kan de energie voor gebruik van je CV installatie puur gebruikt worden voor de ruimtes waar je gebruik van maakt, zodat niet onnodig je gehele woning wordt verwarmd. Klinkt logisch, maar dat was een conventionele niet draadloze thermostaat niet het geval en werd je gehele woning vaak verwarmd.  Een kamerthermostaat is in feite een term die wordt gebruikt om de hele verzameling types thermostaten te beschrijven. Ze kunnen analoog of digitaal, zelflerend, slimme of intelligente types zijn, bekabeld of draadloos, en kunnen worden getimed met een klok of dage/week schema om ervoor te zorgen dat u efficiënt de energie gebruikt welke nodig is voor comfortabel en behaaglijk te leven in je woning. Tegenwoordig zijn er zeer gebruiksvriendelijke en ondersteunende functies welke u het leven makkelijker maken.

Digitale thermostaat draadloos via wifi te bedienen, fantastisch!

Digitale thermostaat draadloos

De ontwikkeling van het wifi en internet, waardoor het beheren van de digitale thermostaat draadloos kan, dus uiterst gemakkelijk op elke locatie is natuurlijk de opkomst en een fantastische fenomeen! op afstand het beheren via een digitale app op je smartphone, waar een complete beheeromgeving is ontwikkeld, waarin alle data, schema instellingen en energieverbruik kunnen worden ingezien en geanalyseerd. Dit alles is een enorme stap in innovatie, maar gaat soms nog verder met geofencing, (Een functionaliteit welke op basis van aparte sensoren per ruimte de aanwezigheid en temperatuur behoefte meet) wat helpt bij het bepalen van je locatie en hiermee ondersteunt in het in en uitschakelen van je verwarmingsinstallatie.

Je digitale draadloze thermostaat onderdeel van smart home systemDigitale thermostaat - smart homesystem

Sommige digitale draadloze thermostaten ondersteunen IFTT systeem (If This Than That) en koppelt verschillende systemen, waardoor deze vanuit je smartphone zijn te bedienen. Zo kan verlichting, verwarming, etc. allemaal gemakkelijk bediend worden op afstand, net zoals je draadloze digitale thermostaat.

Intelligente digitale thermostaat draadloos

Men noemt een slimme thermostaat digitaal, omdat deze een profielschets maakt van je gewoontes, behoefte en voorkeuren. Na een periode van ingebruikname is er op basis van geofencing een profiel van je schema, temperatuur behoefte en slaap- en ontwaak tijden bekend, waardoor de digitale thermostaat dit vooraf kan instellen..  De functie zal blijven analyseren en aanpassen. Is dit niet gewenst, kan de functie bij de meeste digitale thermostaten worden uitgeschakeld. Toch is het te adviseren om de functionaliteit onder normale omstandigheden, buiten vakantie of uitzonderlijke schematisch afwijkingen te activeren.

Thermostaat draadloos, voor en nadelen

Een thermostaat draadloos bedienen, waar je rekening mee moet houden. Zijn er nu echt alleen maar voordelen te noemen bij een digitale thermostaat draadloos te bedienen? Vroeger moest je een specifieke positie kiezen in de ruimte waar je de temperatuur wilt meten. Ook de locatie in die ruimte was bepalend voor je energieverbruik en temperatuurbeheersing. Een fundamenteel voordeel is dat de positie als je thermostaat draadloos is, is niet langer bepalend. Je kunt nu  vandaag de dag in elke ruimte de temperatuur meten waar het systeem in/uitschakelt wanneer nodig. Het gevolg hiervan is een dermate efficiënter energieverbruik, betere aansluiting op je temperatuur behoefte en gecombineerd met een zelflerende intelligente of modulerende thermostaat. De energiebesparing kan wel tot 35% efficiënter zijn met een slim of draadloze model.

Themrostaat draadloos, super handig!Mogelijke nadelen zijn dat je wifi altijd benaderbaar moet zijn, de energiebesparing niet is te garanderen. Het Is dus te adviseren om een digitale thermostaat te blijven monitoren, zodat je kunt constateren of de energiebesparing daadwerkelijk van toepassing is op jou leefgewoontes en temperatuur behoefte.

5 tips bij de aanschaf van een digitale thermostaat draadloos

  1. Bij je overweging van de aanschaf van een digitale thermostaat, waar je temperatuur behoefte en leefgewoonte worden opgeslagen, zijn deze data mogelijk ook toegankelijk voor derde. Dit hangt natuurlijk af waar deze data wordt opgeslagen. De privacy gevoeligheid is per persoon natuurlijk verschillend. Een kleine tip om hier tijdens de aanschaf op te letten kan geen kwaad!
  2. Compatible voor vloerverwarming. is de type welke je op het oog hebt ook geschikt voor vloerverwarming. Uiteraard in het geval je beschikt over vloerverwarming, maar je kunt natuurlijk ook vloerverwarming in de toekomst aanschaffen.
  3. Installatie van de draadloze thermostaat inbegrepen? Handig is om te letten op of de installatie ervan ook inbegrepen is in de prijs. In sommige gevallen is installatie prima zelf te doen trouwens.
  4. Koop online met voordeel, met goed zoeken en bij betrouwbare websites kun je een draadloze model met voordeel aanschaffen, zodat ook de aanschafprijs al vriendelijker is. Let ook op of radiatorknoppen inbegrepen zijn.
  5. Neem je tijd om de programmering goed in te stellen. Er valt enorm veel voordeel te halen bij een goed afgestelde programmering. Je zult veel plezier hebben van een goed ingestelde slimme thermostaat, naast sterke energiebesparing.