Nest thermostaat

De Nest Thermostaat is een van de meest ontwikkelde en populaire thermostaten op de

Nest Thermostaat

markt. Het Google team heeft met deze innovatieve serie slimme zelflerende NEST thermostaat types zeer gebruiksvriendelijke, modieuze en intelligente klimaatregelaars ontwikkeld waar kostenbesparing voor elk huishouden, geografische toegankelijkheid en verbetering in de groene voetafdruk centraal staan.

Een uitzonderlijke product serie, waar het Google team de hedendaagse markt van binnenmuur klimaatregeling naar een hoger niveau trekt. Ook de concurrenten zitten natuurlijk niet stil, maar de NEST zelflerende productserie legt de lat hoog.  Op deze pagina vertellen wij u graag alle in’s en out’s over deze hyper moderne  huishoudelijke gadget!

Overzicht Google Nest Thermostaten

Google Nest Learning Thermostaat  – Draadloos

 Beschrijving
 • Google Nest thermostaat
 • Slimme thermostaat
 • Zwart/instelbaar
 • Geschikt
 • Type CV-ketel: Modulerend
 • Bediening via App mogelijk
 • Zelflerend
 • Temperatuur afleesbaar
 • Touchscreen/draai

Google Nest Zwart – Draadloos

Nest Zwart kleurige thermostaat

Beschrijving
 • Google nest thermostaat
 • thermostaat draadloos
 • Zwart
 • Geschikt voor CV-ketel: Aan/Uit – Modulerend
 • Bediening via App mogelijk
 • Zelflerend
 • Google assistant / Alexa

Nest  Thermostaat  E – Bedraad

Nest Thermostaat E

 Beschrijving
 • Google Nest thermostaat E
 • Smart thermostaat
 • Zwart/instelbaar
 • CV-ketel: Aan/uit, Modulerend
 • Bediening via App mogelijk
 • Zelflerend
 • Temperatuur afleesbaar
 • Touchscreen/draai

Nest  Stand –  Met USB, Bedraad

Nest Stand

 Beschrijving
 • Nest Stand
 • Standaard voor thermostaat
 • Wit
 • CV-ketel: Aan/uit, Modulerend

Google Nest Thermostaat

De Google Nest Learning thermostaat (3e generatie) is de eenvoudigste, slimste en meest energiezuinige onder de  slimme thermostaat welke je vandaag de dag kunt kopen. Verschillende generaties en types ervan zijn onze beste keuze of upgrade keuze sinds we begonnen zijn met het testen van slimme Thermostaat types, en ondanks een serieuze opleving van de concurrentie, blijft de Google NEST thermostaat ons inziens simpelweg de beste. Het opvallende kenmerk is het succes bij het automatiseren van de klimaatregeling van uw woning met weinig tot geen input van u, behalve een week training. Het leert op intelligente wijze wat uw temperatuur behoefte zijn en past zich aan op hoe uw woning verwarmt en afkoelt, waardoor u geld bespaart terwijl u het comfortabel houdt zonder dat u iets voor hoeft te doen of aan te passen. Zie ook: Honeywell thermostaat, NEFIT

De Google NEST Thermostaat zelflerende modus, in combinatie met de gebruiksvriendelijke gebruikersinterface en fantastisch ontwerp met optionele kamer sensoren, maakt het Nest-model een gemakkelijke keuze als  topkeuze! (het even goede, maar minder dure broertje, de Nest E, is nu alleen beschikbaar via professionele installatie via verwarmings- en lucht bedrijven, en de ook goedkopere Nest Thermostaat is een zeer uitgeklede versie, die veel van de functies mist die we leuk vinden aan het Nest-systeem.) De installatie is eenvoudig, zolang je systeem compatibel is en het HVAC-systeem een C-kabel voor stroom heeft. (Hoewel de Nest in de meeste gevallen geen C-kabel nodig heeft, moet u voorzichtig te werk gaan en raden wij u aan de handleiding hierover goed door te nemen!

NEST Thermostaat aansluiten

Nadat je de Nest hebt geïnstalleerd, is het instellen ervan eenvoudig.

Het apparaat vraagt ​​u om je eco temperaturen in te stellen

 •  het instelpunt wanneer u weg bent – evenals je favoriete “temperaturen voorkeuren in de woning”,
 • De hoogste en laagste temperatuur welke je in je woning wilt als je thuis bent.
 • Je kunt hem vervolgens verbinden met wifi en de Nest-app voor afstandsbediening, maar als je je thermostaat liever offline houdt, kun je ervoor kiezen om hem zonder internettoegang te gebruiken zoals een gewone thermostaat.

Om door de dag heen handmatig je gewenste temperatuur te selecteren, draai je aan de metalen draaiknop of stel je de thermostaat in via de app. De opvolgende week verzamelt de Nest thermostaat de informatie en combineert deze met aanwezigheids via de ingebouwde aanwezigheid sensoren/geofencing  sensoren (en andere compatibele Nest-apparaten die je mogelijk hebt, zoals Nest Protect-rookmelders of Nest Detect-sensoren) en de locatie van uw smartphone (als u dit toestaat) om automatisch een verwarmings- of koelingschema voor u te genereren. Als je wilt, kun je ervoor kiezen om je eigen schema voor de thermostaat te maken met behulp van de Nest-app, of je kunt eenvoudig het schema aanpassen dat de Nest-thermostaat maakt.

NEST Thermostaat design en gebruik

De Nest Learning Thermostaat heeft een mooie, hoogwaardige ombouw welke aanvoelt alsof hij zeer lange levensduur heeft, het ontwerp is intuïtief en gebruiksvriendelijk. Draai gewoon de tactiele metalen buitenring, die stevig aanvoelt en moeiteloos glijdt, naar links of rechts om de temperatuur respectievelijk lager of hoger te zetten. Door op de knop vooruit te drukken, kunt u selecties maken. Het display wordt donker wanneer het niet in gebruik is en licht vervolgens op om u de huidige setpoints en omgevingstemperatuur te tonen wanneer u het nadert. Het display wordt rood als het aan het opwarmen is en blauw als het afkoelt, zodat je duidelijk ziet wat je systeem aan het doen is. Een functie genaamd Farsight verandert het scherm in een klok die de tijd, het weer of de binnentemperatuur weergeeft en op afstand kan worden bekeken, waardoor je thermostaat een extra functie krijgt.

Google NEST in de praktijk

Google Nest learning thermostaat

We ontdekten dat zodra de Nest thermostaat de patronen van de

leefgewoontes van je huishoudens heeft ontdekt, dat het apparaat zelden of nooit hoefden aangeraakt hoeft te worden of de temperatuur op afstand aangepast dienen te worden. Deze unieke leerfunctie is de belangrijkste reden waarom we zijn blijven kiezen voor een Nest thermostaat als onze beste slimme thermostaat.

Het recent toegevoegde HVAC-bewakingsfunctie zou in staat moeten zijn om een ​​probleem met uw systeem te detecteren en u hiervan op de hoogte te stellen, zoals een uitschakeling van de oven of langere verwarmings- of afkoeltijden. We hebben niet de pech gehad om het uitgebreider te moeten testen, omdat het systeem goed werkte, maar we hebben wel vergelijkbare functies op de andere slimme modellen geprobeerd en vonden de Google NEST thermostaat het zeer nuttig.

De 3e generatie Nest Thermostaat biedt Farsight, waarmee je kunt kiezen tussen verschillende wijzerplaten, de temperatuur of Het weer wanneer de thermostaat niet in gebruik is. De display wordt  blauw als het afkoelt en rood als het aan het verwarmen is. Zie foto.

NEST bij gebruik energiezuinig

Een andere fundamentele of misschien wel essentiële zuinige functie van de Nest thermostaat is de Eco-modus, die een combinatie van aanwezigheidssensoren en geofencing gebruikt om te bepalen wanneer het huis leeg is en vervolgens de thermostaat vertelt om de temperatuur binnen een energiezuinig bereik te houden. Wanneer het detecteert dat u thuis bent of thuiskomst, op basis van uw gewoonten en de locatie van uw smartphone, keert het terug naar het normale schema.

De Nest thermostaat bespaart ook energie door gebruik te maken van machine-learning intelligentie die meet hoe lang het duurt lang je huis is verwarmd of afgekoeld op basis van buitentemperatuur en vervolgens je schema optimaliseert zodat het op het juiste moment wordt geschakeld en de restwarmte gebruikt; Als de Nest thermostaat meet dat het vandaag kouder is dan gisteren, begint de thermostaat iets eerder met het verwarmen om op het gewenste tijdstip je doeltemperatuur te bereiken. Op dezelfde manier zijn de functies Cool to Dry uitgeschakeld en Airwave gericht op het verminderen van de ventilator van je HVAC om het laatste beetje koelte in uw systeem weg te halen wanneer de airco wordt, wat opnieuw helpt om energie en geld te besparen.

We hebben een specifiek energieverbruik van de Nest thermostaat bekeken, hoe deze informatie je kan helpen geld te besparen. De Nest biedt een 10-daagse geschiedenis in de app en online, welke je laat zien wanneer het systeem automatisch van handmatig is ingesteld en op welke temperaturen. Deze informatie is zeer handig om te bepalen hoe en wanneer je systeem de Eco-modus heeft geactiveerd, maar het is geen diepe duik die geschikt is voor microbeheer van uw energieverbruik, zoals de rapportage die de Ecobee serie biedt. Je ontvangt op verzoek ook een energierapport in je inbox, maar gevoelig voor spammy reclame email.

Nest Thermostaat energierapport

Het energierapport van Nest geeft een groen blaadje wanneer je systeem geld bespaart – een verrassende en effectieve motivator.

Het nuttigste inzicht dat de Nest-thermostaat biedt voor energiebesparing, is het groene blaadje dat op het apparaat verschijnt wanneer je een energiebesparende temperatuur instelt of gebruikt (op basis van je verwarmings- en koelings geschiedenis uit de gegevens verzameld door je Nest thermostaat). “Je kunt de psychologische kracht van het groene blad pictogram van NEST lastig negeren”. Dit motiveert je om af te zien van een beetje te veel comfort en de temperatuur net iets meer te verlagen om energie te besparen.”

Google NEST Mini Pucks

Hoewel de Nest thermostaat op zichzelf heel goed werkt, kun je hem, als je een woning hebt met warme of koele plekken, koppelen met de optionele Nest-temperatuursensoren, witte Google NEST mini pucks, welke je in verschillende ruimtes kunt plaatsen om de temperaturen in je hele woning beter in balans te houden. huis, waardoor een veel voorkomend probleem met veel oudere woningen wordt opgelost. Je kunt maximaal 10 sensoren koppelen aan één thermostaat en ze instellen op een schema in de Nest-app, dat is gericht op de ruimtes waarin de sensoren zich op een bepaald tijdstip van de dag bevinden.

We hebben drie sensoren getest en hadden de thermostaat ’s ochtends op de keuken gericht, overdag op de eetkamer en ’s avonds op de woonkamer. We vonden deze functie erg leuk en ontdekten dat deze goed werkte voor een huishouden met vast leefgewoonten. Het was echter een beetje beperkend om precieze tijden in te stellen, en we ontdekten dat de aanwezigheidssensoren op de Ecobee- en Honeywell Home T9-sensoren, die de thermostaat kunnen activeren op basis van je aanwezigheid, in dit opzicht een misschien wel een betere optie waren.

Je kunt je thermostaat ook bedienen met de Nest-app, de Nest-webportal, SmartThings of de Google Home-app, maar ook met je stem door hem te verbinden met Google Assistant of Amazon’s Alexa; Apple HomeKit is niet compatibel. De Nest-app is echt goed; het geeft het automatisch gegenereerde schema weer en stelt u in staat om temperatuur aanpassingen te maken, instellingen en klimaat modi te wijzigen en een 10-daagse geschiedenis te bekijken. Als je andere Nest-apparaten hebt, zoals camera’s of rookmelders, voegt de app ze allemaal samen in één weergave, wat handig is.

Google Nest App

De Nest Learning Thermostaat kan nu ook worden bediend vanuit de Google Home-app, al moet je de Nest-app gebruiken om de temperatuursensoren te beheren. Daar kun je de doeltemperatuur van de sensor direct wijzigen door op de gewenste temperatuur te tikken, of een schema instellen dat schakelt tussen een sensor en de thermostaat.

Maar het toetsen kan aan de muur zijn voor de Nest-app, aangezien Google, die eigenaar is van Nest, veel functionaliteit naar zijn Home-app heeft verplaatst en de nieuwe budget-Nest Thermostaat (we testen dit model momenteel) niet eens zal werken met de Nest-app. Voor nu moet je nog steeds de Nest-app gebruiken om de configuratie uit te voeren, de sensoren te beheren, je schema aan te passen en je geschiedenis te bekijken, maar de Google Home-app heeft nu een Thuis/Afwezig-functie die werkt met de Nest-thermostaat (of een andere compatibele thermostaat) en is een handige manier om je thermostaat en je slimme huis samen te beheren.

Deze nieuwe Thuis- en Afwezig-modi herstellen veel van de aanwezigheidsdetectiemogelijkheden die verdwenen toen het Works With Nest-programma in 2019 stopte, maar nu zit je opgesloten in het ecosysteem van Google. In de Google Home-app kun je je thermostaat en andere compatibele smarthome-apparaten, zoals lampen, stekkers en camera’s, koppelen aan een automatische Thuis/Afwezig-status die alles aanpast wanneer je Nest-thermostaat merkt dat je weg bent. (Het kan ook de Nest Protect, Nest Guard, Nest Detect-sensoren en het Nest x Yale-deurslot gebruiken, evenals de locatie van je telefoon en die van eventuele verbonden gezinsleden.)

Bij onze tests werkte deze nieuwe mogelijkheid betrouwbaar en snel, zelfs meer dan de aanwezigheidsdetectie en geofencing/geolocatie van de Nest-app. Toen we door de deur liepen, gingen onze Philips Hue-lampen aan, gingen onze Arlo-camera’s uit en de thermostaat schakelde vrijwel onmiddellijk over naar Thuis. Toen we vertrokken, gebeurde het omgekeerde binnen 30 minuten na onze afwezigheid – de snelste thermostaat die niet alleen afhankelijk is van de geolocatie van de telefoon, heeft dit gedaan in onze zes jaar waarin we slimme Thermostaten hebben getest. (Het probleem met geolocatie met alleen telefoon voor ons test huishouden is dat twee leden van onze familie geen smartphones hebben, waardoor dat een minder dan ideale manier is om het klimaat te regelen.)

Een van de weinige slimme integraties die niet zijn gemigreerd naar de Google Home-app, is de verbinding met Nest Protect-rookmelders. Je moet nog steeds de Nest-app gebruiken om deze te programmeren om de HVAC uit te schakelen als er rook wordt gedetecteerd. Op dezelfde manier heb je ook de Nest-app nodig om je Nest-camera’s te programmeren om in te schakelen wanneer de thermostaat overschakelt naar de Afwezig-modus.

Kritische blik op de Google NEST

De Nest Learning Thermostaat is prijstechnisch niet de goedkoopste. We zullen niet zeggen dat het te duur is, want de hardware is van topkwaliteit en zou jaren mee moeten gaan, vooral in vergelijking met het goedkopere plastic aanbod van de concurrentie. Maar 225,- is een aanzienlijke uitgave, vooral gezien het feit dat de thermostaat niet wordt geleverd met externe sensoren of dubbel als slimme luidspreker, zoals de vergelijkbaar geprijsde Ecobee.

We hebben meldingen van eigenaren gezien dat Nest Learning Thermostaat gekke dingen doen, zoals het koelen van een huis tot 50 °F op een koude winterochtend. In sommige gevallen kan dit te wijten zijn aan een frauduleuze Works With Nest-verbinding – we hadden ooit een binnenluchtkwaliteit monitor verbinding die de ventilator bleef aanzetten en 24/7 aan liet staan. Nu Works With Nest officieel is stopgezet, zou het in de toekomst geen probleem moeten zijn. In andere gevallen kunnen er problemen ontstaan ​​omdat het systeem in de war raakt over welke temperatuur je wilt. Dit gebeurde toen een unit een automatisch schema maakte voor de zone boven om te verwarmen tot 81 °F halverwege de ochtend en vervolgens tot 19C° in de avond. Het deed zich voor tijdens een seizoenswisseling en het temperatuur instelpunt voor de thermostaat gedurende de dag was 27C° koel geweest om energie te besparen; de Nest vertaalde dat naar 27C° warmte toen we de modus van koel naar warmte schakelden. Om het probleem op te lossen, hebben we het schema verwijderd dat het Nest had ingesteld en vertelden we het opnieuw te leren, wat de tweede keer veel effectiever deed. Als je soortgelijke problemen tegenkomt, raden we je aan je automatische schema opnieuw in te stellen aan het begin van een nieuw seizoen, zodat de thermostaat je nieuwe patroon leert.

De Nest-temperatuursensoren zijn one-trick pony’s: ze meten alleen de temperatuur, en dat is het (geen aanwezigheid of beweging zoals je krijgt met Ecobee-sensoren, of vochtigheid zoals je krijgt met het Honeywell Home T9-systeem). We zouden willen dat ze meer deden, zodat je bijvoorbeeld beweging kunt gebruiken om een ​​functie zoals Ecobee’s Follow Me in te schakelen, die je thermostaat aanpast aan waar je bent in huis, in plaats van dat je schema’s voor je sensoren moet programmeren. We vinden ook dat Google één sensor moet toevoegen aan de Nest-thermostaat, zoals Ecobee doet voor zijn model.