De Honeywell Lyric T5, Slimmere thermostaat

De Honeywell Lyric T5 slimme thermostaat biedt functies zoals mobiele app-Honeywell Lyric T5bediening en klimaatplanning, naast geavanceerde functies zoals geofencing (het uitschakelen of aanpassen van de verwarming of koeling wanneer u niet thuis bent).

Deze Honeywell thermostaat integreert ook met heel wat huis klamaat systemen. Het is een verbetering ten opzichte van het oudere Lyric T3-model en is een van de beste Nest-alternatieven.

Een voordeel van de Honeywell Lyric T5  is zijn lage prijs. Laten we eens kijken naar een aantal van de belangrijkste functies die het biedt, zodat u kunt beslissen of het een goede keuze zou zijn voor uw huis.

Honeywell Lyric T5 onder de loep

Inhoudsopgave

 • Honeywell Lyric T5 – voordelen
 • Honeywell Lyric T5 – Nadelen
 • Belangrijkste kenmerken
 • Geofencing
 • Planning
 • Uitstekend scherm
 • Slimme waarschuwingen
 • Smart Home Ecosysteem Integratie
 • Wat is niet zo goed?
 • Eenvoudige installatie van de Honeywell Lyric T5
 • Compatibiliteit met koel- en verwarmingssystemen
 • Overzicht

Honeywelll Lyric T5 – voordelen 

 1. Goedkope prijs vergeleken met vergelijkbare modellen
 2. Flexibele planningsopties
 3. Eenvoudige installatie en instelling
 4. Mooie mobiele app
 5. Werkt met Apple HomeKit en Amazon Alexa
 6. Slimme waarschuwingen

Geofencing functies inclusief ondersteuning voor meerdere gebruikers

Honeywelll Lyric T5 – nadelen

 • Heeft een C-draad nodig
 • Geen bewegings- of vochtigheidssensoren
 • Geen energie verbruik rapportage
 • Design ziet er misschien saai uit voor sommigen

Geofencing van de Lyric T5

Honeywell Lyric T5 geofencing

Deze Honeywell Lyric T5 gebruikt de GPS-locatie op uw mobiele apparaat om te zien of u thuis bent of niet. U moet de Lyric T5 verbinden met de Honeywell Lyric mobiele app om deze functie te kunnen gebruiken.

Nadat u deze functie hebt ingesteld, wordt het energieverbruik verlaagd als u niet thuis bent en wordt de perfecte temperatuur gegarandeerd wanneer u terugkomt.

Het is mogelijk om deze functie voor meer dan één persoon in te stellen, waarbij elke gebruiker een Honeywell Lyric T5 app-account aanmaakt en toevoegt aan zijn smartphone.

Als meer dan één persoon de app gebruikt, activeert de laatste persoon die het huis verlaat de weginstelling en schakelt de eerste die terugkomt terug naar de comfortinstelling.

Schakjelen met de Honeywell Lyric T5

Er zijn verschillende manieren waarop u het klimaat in uw huis kunt regelen met de Lyric T5:

Locatiegebaseerd: De Honeywell Lyric T5 gebruikt de locatie van uw mobiele apparaat om te bepalen of u thuis bent of niet. Als u niet thuis bent, schakelt hij over naar de energiebesparende stand.

Wanneer u op weg naar huis bent, schakelt hij het koel- of verwarmingssysteem in om ervoor te zorgen dat het klimaat op de door u gekozen comforttemperatuur is.

U kunt op de mobiele app of Honeywell Lyric T5 ook handmatig schakelen tussen de thuis- en de weg-modus.

Tijdgestuurd: U kunt ervoor kiezen om het klimaatschema van de week in te stellen. Kies uit 3 verschillende opties om de timing in te stellen, ofwel van maandag tot zondag, van maandag tot vrijdag en het weekend, of elke dag afzonderlijk.

Slim: Dit is een combinatie van een op locatie gebaseerde en een op tijd gebaseerde planning. De Honeywell Lyric T5 thermostaat werkt volgens het schema dat u instelt, maar als het apparaat merkt dat u nog thuis bent terwijl het programma op weg is ingesteld, overschrijft het de op locatie gebaseerde instelling om het comfortniveau in uw huis te handhaven.

Geen: Als u de voorkeur geeft aan een volledig handmatige modus, is het mogelijk om het klimaat handmatig aan te passen via de smartphone-app of de Honeywell Lyric T5 zelf.

Super display van de Lyric T5

Het display van de Lyric T5 van Honeywell slimme thermostaat is groot, helder, aanraakgevoelig en bewegingsgeactiveerd, waardoor het een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van het vorige Honeywell Lyric T3-model.

Het display van de Honeywell Lyric T5 bevat veel gegevens, zoals de tijd, het ingestelde temperatuurpunt, de huidige binnentemperatuur, het menu met primaire menuopties en de modus- en ventilatoropties.

U kunt het display gebruiken om de Honeywell Lyric T5 te bedienen, hoewel het eenvoudiger is om functies zoals geofencing en schema’s in te stellen met behulp van de mobiele Honeywell Lyric-app.

Om de mobiele app in te stellen, hoeft u alleen de Honeywell Lyric aan te sluiten op het Wi-Fi-netwerk van uw huis en de iOS- of Android-app te installeren om een account in te stellen.

Slimme klimnaatregeling met Honeywell T5

De Honeywell Lyric T5 slimme thermostaten beschikt over een Smart Response-functie, waarmee het koel- of verwarmingssysteem iets eerder kan worden gestart wanneer vanuit de energiebesparingsmodus wordt overgeschakeld naar de comfortmodus. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur op het gekozen punt is op een geplande tijd.

Dankzij deze intelligente comfortregelfunctie kan de Lyric T5-thermostaat herkennen of het huis moet worden gekoeld of verwarmd om de ingestelde binnentemperatuur te bieden en het beste comfort te bereiken.

Slimme instellingen met de Honeywell lyric

Slimme waarschuwingen zijn een leuke functie om op een thermostaat te hebben. Deze sturen u een herinnering wanneer het tijd is om uw koel- en verwarmingssysteem te onderhouden, bijvoorbeeld wanneer het tijd is om het filter van uw HVAC-systeem te vervangen.

De Honeywell Lyric T5 zal u ook waarschuwen als hij ongewone omstandigheden herkent, zoals een ongewoon hoge temperatuur binnenshuis.

Om de mobiele app in te stellen, verbindt u de Honeywell Lyric T5 met het Wi-Fi-netwerk van uw huis en installeert u de iOS- of Android-app om een account in te stellen.

SLIMME KLIMAATREGELING

De Honeywell Lyric T5 slimme thermostaat heeft een Smart Response-functie waarmee het koel- of verwarmingssysteem iets eerder kan worden gestart wanneer vanuit de energiebesparingsmodus wordt overgeschakeld naar de comfortmodus. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur op het gekozen punt is op een geplande tijd.

Dankzij deze intelligente comfortregelfunctie kan de Lyric T5-thermostaten herkennen of het huis moet worden gekoeld of verwarmd om de ingestelde binnentemperatuur te bieden en het beste comfort te bereiken.

Slimme alerts

Slimme waarschuwingen zijn een leuke functie om op een thermostaat te hebben. Deze sturen u een herinnering wanneer het tijd is om uw koel- en verwarmingssysteem te onderhouden, bijvoorbeeld wanneer het tijd is om het filter van uw HVAC-systeem te vervangen.

De Honeywell Lyric T5 zal u ook waarschuwen als hij ongewone omstandigheden herkent, zoals een ongewoon hoge temperatuur binnenshuis.

U kunt ervoor kiezen om deze herinneringen en waarschuwingen als pushberichten op uw smartphone of e-mail te ontvangen, zodat u onmiddellijk op de hoogte bent. U zult deze waarschuwingen ook op het display van de thermostaat zien als een van de standaardopties.

INTEGRATIE van de slimme Honeywell lyric t5

De Honeywell Lyric T5 is compatibel met verschillende populaire smart home-ecosystemen, zoals Amazon Alexa, Apple HomeKit, Samsung SmartThings en Google Home. Hierdoor kunt u de thermostaat samen met uw andere thuisapparaten bedienen.

Voor nog meer integratie kunt u uw Lyric T5 koppelen met IFTTT. Dit is een domotica-taal die veel andere populaire systemen en apparaten gebruiken.

Hiermee kunt u verschillende apparaten met elkaar verbinden en met elkaar laten communiceren. Als er bijvoorbeeld iemand aan uw voordeur staat, gaat de slimme verlichting aan.

Ook goed om te weten van de Honeywell lyrici T5

Aangezien de Honeywell Lyric T5 een budgetthermostaat is in vergelijking met andere op de markt, heeft hij niet alle functies die je zou willen.

Dit zijn enkele van de dingen die we niet zo goed vonden:

Niet het meest opwindende display: Het vrij conservatieve uiterlijk van het thermostaatontwerp maakt het misschien onaantrekkelijk voor sommige gebruikers, vooral in vergelijking met Ecobee of Nest slimme thermostaten. Tenzij je hoopt een speciaal statement te maken met je thermostaat, zou dit niet al te veel van een probleem moeten zijn.

Geen energieverbruiksrapporten: U zult niet in staat zijn om te volgen hoe uw koel- en verwarmingssysteem presteert. Er is geen webportaal om de status en instellingen van de thermostaat te bekijken of te regelen.

Geen bewegings- of vochtigheidssensoren: De Lyric T5 thermostaat kan geen verbinding maken met externe sensoren zoals de ecobee thermostaat kan. Bovendien wordt geofencing gebruikt in plaats van bewegingssensoren, zodat het kan herkennen of u thuis bent of niet. Aangezien de T5 een budgetthermostaat is, mag dit geen verrassing zijn.

Vereist C-draad: U hebt C-draad nodig voor de Honeywell Lyric T5 thermostaat, wat betekent dat u er een moet hebben voordat u de thermostaat koopt. Als u er geen hebt, moet u de T5-thermostaat terugsturen of C-draad installeren, wat duur kan zijn omdat u een elektricien nodig hebt om het te installeren. Deze thermostaat is ook niet geschikt voor elektrische plintverwarmingen van 120-240 V.

INSTALLATIEGEMAK VAN Honeywell T5

De Lyric T5 is niet de eerste thermostaat van Honeywell, want ze produceren deze al een tijdje. Dankzij deze ervaring hebben ze het installatieproces kunnen stroomlijnen.

Zelfs als u geen ervaring hebt met het installeren of instellen van apparaten, zou u de installatie eenvoudig moeten vinden.

U moet echter wel C-Wire geïnstalleerd hebben om de Lyric T5 van stroom te kunnen voorzien en er zijn geen alternatieven voor. Als u niet beschikt over C-Wire, dan is de T5 misschien niet de beste keuze voor uw huis.

Over het algemeen melden de meeste gebruikers dat de installatie-instructies van Honeywell eenvoudig te volgen zijn.

Compatible met koel en verwarming

Er zijn enkele mogelijke compatibiliteitsproblemen met de Honeywell Lyric T5 slimme thermostaat. Hij werkt goed met de meeste 24-volt airconditioning-, verwarmings- en warmtepompsystemen.

De Lyric T5 van Honeywell heeft C-draad (24 VAC-voeding) nodig om te werken en er zijn geen omzeilingsopties hiervoor.

De T5-thermometer werkt niet met elektrische 120-240V-basisverwarmingseenheden. Bovendien werkt hij niet met multi-volt koel- en verwarmingssystemen.

Samenvatting

Als u op zoek bent naar een slimme Wi-Fi-thermostaat die niet al te duur is, is de Honeywell Lyric T5 slimme thermostaat wellicht de perfecte keuze. Hij kost bijna de helft van wat u zou moeten betalen voor een budgetversie van Nest of ecobee.

De T5-thermostaat biedt een geofencing-functie en flexibele opties voor temperatuurplanning om ervoor te zorgen dat het perfecte thuisklimaat wordt bereikt wanneer u thuis bent en energiebesparingen mogelijk worden gemaakt wanneer u niet thuis bent.

De slimme responsfunctie zorgt ervoor dat de temperatuur op het ingestelde punt is wanneer iemand terugkeert naar het huis of op een gepland tijdstip.

Deze thermostaat kan ook worden geïntegreerd met een verscheidenheid aan smart home-ecosystemen, waaronder Samsung SmartThings, Apple HomeKit en Amazon Alexa.

Deze thermostaat biedt een mooie balans tussen slimme functies en prijspunt en is een goede optie als u een conventionele thermostaat wilt upgraden.

Voordat u de Honeywell Lyric T5 slimme thermostaat koopt en installeert, moet u ervoor zorgen dat u al een C-draad hebt geïnstalleerd, anders moet u mogelijk een elektricien betalen om C-draad te installeren.