Honeywell Lyric T6

De Honeywell Lyric T6 wordt geleverd in een standaard kubusvorm en heeft de Honeywell Lyric T6afmetingen 4″ x 4″ x1,09″, dus een centimeter verschil ten opzichte van het vorige model. 

De buitenkant van het frame is gemaakt met wit plastic met een glanzende afwerking en een touchscreen display.

De Honeywell Lyric T6 kan worden bediend met behulp van de mobiele app en een Wi-Fi, het touchscreen display, en serval voice assistants. 

Hieronder vallen onder andere Apple HomeKit, Alexa en Google Home. 

Een andere leuke functie was de mogelijkheid om verbinding te maken met IFTTT om op temperatuur gebaseerde recepten te maken.

De Honeywell Lyric T6 maakt gebruik van een 7-daags planningssysteem, waarmee je meerdere functies per dag kunt instellen.

Dit is geweldig als je in een gebied woont met schommelende temperaturen.

Dit betekent dat u verschillende temperatuurinstellingen kunt instellen voor verschillende tijdstippen van de dag. Alle schema’s kunnen snel worden overschreven met de app.

Honeywell Lyric T6, kerngedachte

 • Werkt met meerdere spraakassistenten
 • 7 dagen programmeerbaar
 • Twee jaar garantie
 • Geschikt voor IFTTT
 • Touchscreen display
 • Geofencing
 • Wat andere mensen zeggen

Het kostte hen slechts een paar minuten om hun nieuwe Honeywell Lyric T6 in te stellen en te installeren, maar dat kan ook komen doordat ze net waren overgestapt van het T4-model. Het was een kwestie van wat draden omwisselen en hun nieuwe schema programmeren.

Een andere persoon vond dat de geofencing mogelijkheid niet zo goed werkte als het zou moeten. Het reageerde vaak traag of er werd helemaal geen actie ondernomen. Voor de rest werkte de planningsfunctie fantastisch en was het supergemakkelijk om de thermostaat te installeren.

Lyric T6 van Honeywell, conclusie

Ik heb genoten van het gebruik van de Honeywell Lyric T6, zelfs als het niet kwam met het leervermogen van zijn belangrijkste concurrent. De Honeywell thermostaten was super eenvoudig te plannen met behulp van het touchscreen of via de app. De app was zeer overzichtelijk en maakte het navigeren door de functies zeer eenvoudig.

Ik was ook aangenaam verrast door de besparing op de energierekening, hij evenaarde gemakkelijk de Nest thermostaat, maar ik moest wel veel meer spelen met de instelling. Tot slot blijven de thermostaten van Honeywell-traditie trouw dat hij een van de eenvoudigst te installeren thermostaten is.

 • Wat we goed vonden
 • Uitstekende waarde
 • Gemakkelijk te installeren
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Werkt met Apple HomeKit
 • Wat we niet leuk vonden
 • Geofencing is hit and miss
 • Connectiviteitsproblemen
 • Geen leervermogen

Honeywell Lyric T6, uiteenzetting

Ik wil dat u dit artikel verlaat met het gevoel dat u alles weet over de Honeywell Lyric T6, daarom hebben wij het opgesplitst in overzichtelijke alinea’s

Lees verder om uit te vinden wat de Honeywell Lyric T6 precies inhoudt:

Ontwerp van de Honeywell T6

Het ontwerp van de Honeywell Lyric T6 blijft relatief rechttoe rechtaan met zijn traditionele kubusvorm, die de afmetingen van 4 x 4 x 1,1 inch heeft. Hierdoor is de thermostaat klein genoeg om niet te veel ruimte in beslag te nemen, maar is hij toch groot genoeg om gemakkelijk te bedienen.

Het touchscreen display en de plastic behuizing geven de Honeywell Lyric T6 een mooie afwerking, maar hij kan nog steeds niet op tegen die van Nest of ecobee.

Het aanraakscherm houdt je op de hoogte van de huidige temperatuur, de tijd en een paar andere belangrijke details. Maar het beste is dat de informatie wordt weergegeven in een groot lettertype, waardoor het zeer gemakkelijk te lezen is.

Installatie van de Honeywell Lyric T6

Zoals alle Honeywell-thermostaten is ook de Lyric T6 eenvoudig te installeren. De thermostaat moet worden aangesloten op de stroomvoorziening, en een tweede kastje moet worden geïnstalleerd op de ketel. Dit kunt u zelf doen of met de hulp van een vakman.

De installatie duurt slechts ongeveer 30 minuten, zolang u geen problemen ondervindt. U hebt twee mogelijkheden om uw thermostaat te monteren.

U kunt hem aan de muur bevestigen of de standaard gebruiken om hem op een plank of tafel te zetten. Dit geeft de thermostaat een beetje veelzijdigheid.

Als u de standaard gebruikt, hoeft u hem niet op de stroom aan te sluiten. In plaats daarvan kunt u gewoon de externe voedingsadapter gebruiken.

Zodra alles is geïnstalleerd, kunt u de Honeywell Lyric T6 verbinden met uw wi-fi; dit kan worden geconfigureerd met behulp van uw smartphone-app.

De configuratie zou slechts ongeveer 10 minuten in beslag moeten nemen, dit betekent dat u in staat moet zijn om alles binnen 40 minuten in werking te stellen.

Honeywell Lyric T6 – Geofencing

Voordat ik uitleg hoe het werkt, moet je eerst begrijpen wat het is. Geofencing is een virtuele perimeter die u kunt instellen rond uw huis in een real-world omgeving.

Het idee is om een perimeter rond uw huis in te stellen waar als u de lijn overschrijdt, de thermostaat zal opstarten of uitschakelen.

U kunt de geofence-radius instellen met de Honeywell Lyric T6 -app; dit betekent dat u geen automatisch bereik hoeft te gebruiken. De smartphone-app houdt uw locatie bij en geeft de informatie door aan de thermostaat wanneer hij die nodig heeft.

Planning met de Lyric T6 van Honeywell

Met de Honeywell Lyric T6 kunt u schema’s instellen voor uw verwarming en koeling op basis van uw leven. Zo kunt u in de Full Schedule Mode verschillende temperaturen instellen voor verschillende tijdstippen van de dag.

Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat u wakker wordt met een warm huis en naar bed gaat met een koelere instelling. De keuze is echt aan u.

Als u in de modus Volledig schema staat, werken uw Geofencing-instellingen niet, dus het is iets om over na te denken.

Gelukkig hebben ze ook nog een paar andere plannings opties voor je:

Thuis, Weg en Slaap – Deze modus spreekt voor zich, maar als dat niet zo is, zal ik het uitleggen: Hiermee kunt u temperaturen instellen voor wanneer u thuis bent, weg bent of slaapt. De instellingen kunnen worden geconfigureerd met de app en maken gebruik van geofencing om uw locatie te bepalen.

Vakantie-modus – Met de vakantie-modus kun je uiteindelijk je verwarming en koelsysteem uitschakelen voor de duur van je reis. Dit zorgt ervoor dat er geen energie wordt verspild terwijl u niet thuis bent.

Welk type schema u ook wilt gebruiken, de thermostaat zal zijn Optimized Start-functie gebruiken. Dit zorgt ervoor dat uw thermostaat altijd de meest energie-efficiënte manier gebruikt om uw huis te verwarmen of te koelen.

Honeywell Lyric T6 Compatible

DeHoneywell Lyric T6 zou niet al te veel problemen moeten opleveren wat betreft compatibiliteit. Hij werkt zowel met combinatie- als systeemketels.

De enige voorwaarde is dat uw ketel aan- en uitschakelsignalen moet kunnen ontvangen.

De Lyric T6 is ook beschikbaar met veel spraakassistenten, waaronder Apple HomeKit, Alexa en Google Assistant. Ook dit betekent dat u zich niet al te veel zorgen hoeft te maken over hoe het in te vullen met uw huis.

Tot slot is de Honeywell Lyric T6 compatibel met Samsung SmartThings. Hierdoor kun je de thermostaat instellen met je smart home. Met andere woorden, het maakt hem nog compatibeler met andere apparaten.

Om het af te maken is de Lyric T6 ook te gebruiken met IFTTT, wat betekent dat je hem kunt opnemen in recepten.

Bedieningselementen van de T6

De Honeywell Lyric T6 wordt geleverd met drie bedieningsmethoden; De eerste is via de hoofdinterface. Met het touchscreen kunt u eenvoudig door de functies navigeren.

Een andere optie is het gebruik van de Lyric-app; dit is een handigere manier om uw thermostaat te bedienen. Met de Lyric-app kunt u uw apparaat overal ter wereld beheren.

De laatste methode is met stembediening, maar de hoeveelheid controle die u krijgt is enigszins beperkt, maar u kunt nog steeds de temperatuur hoger en lager zetten of alles helemaal uitschakelen.

Prijs van de Honeywell Lyric T6

Honeywell heeft ook voor slimme thermostaten een zeer concurrerende prijs geboden. En dat is niet anders met de Honeywell Lyric T6 slimme thermostaat.

De Honeywell Lyric T6 slimme thermostaat kost ongeveer 164 euro, wat goedkoper is dan de meeste van zijn concurrenten. Over het geheel genomen is het zeker de prijs waard.

Honeywell Lyric T6 Review: Het eindoordeel

De Honeywell Lyric T6 biedt uitstekende verwarmings- en koelingscapaciteiten tegen een fantastische prijs. Gezien de lage prijs, was hij zeer responsief en zeer energie-efficiënt.

Het was ook geweldig in het plannen, het hele proces was super eenvoudig, en het hield zich altijd aan de routine; je kon er zeker van zijn dat de temperatuur van je huis perfect is.

Het nadeel van de planning was dat je bij sommige instellingen geen controle had over de geofencing, wat jammer was, maar geen deal-breaker.