Smart Thermostaat, een aanwinst voor uw portemonnee

Met zoveel uiteenlopende temperatuurverschillen in ons kikkerlandje, van hittegolf, regenachtige herfst dag tot koude winterachtig januari. is het tijd om te overwegen of een smart thermostaat als nieuwe slimme gadget aan het repertoire van je woning toe te voegen. Als je een van de modellen/types smart thermostaat in uw woning installeert, heeft dit niet alleen een grote impact op hoe comfortabel je je thuis voelt, maar ook op uw huishoudbudget en groene voetafdruk als gevolg van vermindering van Co2 uitstoot door energiebesparing. Bij veel huishoudens is het verwarmen en/of koelen van je huis goed voor bijna de helft van de energierekening van een gemiddeld huis.

Smart Thermostaat

Een programmeerbare smart thermostaat kan die kosten helpen verlagen door je HVAC-systeem(heating, ventilation & airconditioning system) in te schakelen wanneer je verwacht thuis te zijn en uit te schakelen wanneer je denkt dat je geen temperatuurregeling in je woning nodig zult hebben. Een smart thermostaat gaat veel verder dan vertrouwen op eenvoudig schematische instellingen. Het stelt je niet alleen in staat om meer geavanceerde schema’s te maken voor elke dag van de week, en geeft u volledige controle over je HVAC-systeem, zelfs als je niet thuis bent. Ontwikkelaars testen en evalueren voortdurend smart thermostaten en kunnen je helpen de juiste te vinden voor uw huis.

Inhoudsopgave

  • Beste smart thermostaat
  • Honeywell Lyric T6
  • Netatmo Smart Thermostaat
  • Tado Smart Thermostaat
  • Beste budget smart thermostaat
  • Waar moet je op letten bij het winkelen?

Zelflerende Smart Thermostaat

Nest Learning Thermostaat – Generatie 3

De Nest is nog steeds de beste voor gebruikers die niet te veel willen Google Nest Thermostaatnadenken over hun thermostaat, maar toch zoeken naar een Smart Thermostaat welke efficiënt ondersteunt aan de behoefte van de hedendaagse comfortabele warmte beheer en energiebesparing.

De Nest speelt niet met je verwachtingen. De NEST Thermostaat divisie heeft harder gewerkt dan wie dan ook om een ​​uitgebreide smart home-ecosysteem uit te bouwen met zijn eigen producten – de Nest Cam-beveiligingscamera serie en de Nest Protect rook- en koolmonoxidemelders – en een breed scala aan producten van derden: Alles, van plafondventilatoren tot lichtregelingen en zelfs slimme apparaten. De recente toevoeging van de Nest Temperature Sensor maakt dit apparaat nog intelligenter.

Dus zult u zich afvragen, waarom krijgt het hier niet de eerste plaats? Nest rekent erop dat je andere Nest-producten koopt om te bepalen wanneer je thuis en afwezig bent, dit is niet optioneel. Het systeem van de Smart thermostaat NEST functioneert fantastisch, dus neem in overweging dat je dan ook gebonden zit aan alle onderliggende  voorwaarden als de NEST eigen producten.

Een ieder die investeert – of van plan is te investeren – in het opkomende HomeKit-ecosysteem van Apple, moet uit de buurt blijven van Nest-producten.

Honeywell Lyric T6R

De Honeywell Lyric T6R is in verschillende kleuren verkrijgbaar en heeft een draadloze communicatie optie met de cv-ketel. De bediening is eenvoudig via het verlichte touchscreen scherm.

De Honeywell Lyric T6R is een smart thermostaat, welke u via de Smart Thermostaat T6Honeywell Home app op uw smartphone op afstand de temperatuur in uw woning kunt beheren. Dankzij de ingebouwde geofencing functionaliteit registreert de Smart thermostaat op basis van de GPS-locatie van uw Smartphone of u in aantocht van uw woning bent, zodat de temperatuur bij aankomst thuis comfortabel is opgewarmd door tijdige inschakeling van Honeywell Lyric T6R.

De Honeywell Lyric T6R smart thermostaat is intelligent, waardoor de programmering de verwarming volledig aanpast op uw temperatuur behoefte en leefgewoontes. Zo kunt u optimaal besparen op uw energiekosten en maximaal genieten van comfort in uw woning op basis van uw temperatuur behoeftes

Het klokprogramma is wekelijks instelbaar door een uitgebreid zevendaags programmering. Dagelijkse programmering kan zelfs tot in detail en is er een vakantie status, waardoor het systeem afwijkt van uw dagelijkse leefgewoonten en het aanpassen/zelflerende Smart thermostaat programma.

Netatmo Smart thermostaat

Intelligente regeling van de kamertemperatuur inclusief Apple HomeKit-compatibiliteit. Het Startpakket van Netatmo radiatorthermostaat heeft onder andere 3 thermostaten en blinkt uit met tal van standen zoals nacht, comfort, eco en comfort plus stand. Besparing kan wel oplopen tot 37% op stookkosten, dus profiteer van de vriendelijke instellingsmogelijkheden van de slimme radiatorthermostaten van Netatmo in je woning. Met behulp van de gratis app voor iOS, Android, pc en Mac kunt u intelligente verwarming beheer configureren die ook op elk moment kunnen worden gewijzigd door handmatig de gewenste temperatuur in te voeren.

De slimme radiator thermostaat van Netatmo heeft een zeer Netatmo Smart thermostatenaantrekkelijke design en is flexibel regelbaar voor.

Een van de gemakkelijkste manieren om uw verwarmingssysteem slim te maken, is door de analoge radiatorthermostaten te vervangen door netwerk versies. Deze zijn meestal via een bridge met de router verbonden en kunnen van daaruit flexibel worden aangestuurd via smartphone, spraakbesturing en meer.

Tado Smart thermostaat

De smart thermostaat van tado° V3 is perfect voor de intelligente Tado Smart Thermostatenregeling voor verwarming van je woning en vloerverwarming. Het kan jaarlijks tot 31% op de energiekosten besparen. Met de bijbehorende app heb je altijd en overal toegang tot je verwarmingssysteem en stel je de instellingen en schema’s in zoals jij dat wilt. Dankzij de compatibiliteit met Google Home, Apple Homekit en Amazon Alexa heb je ook de mogelijkheid om je verwarming via spraakcommando’s te bedienen.

Zeer eenvoudig te installeren en gemakkelijk te gebruiken, het stelt u in staat om uw verwarming te regelen waar u ook bent. Je kunt op elk moment de temperatuur van je verwarming kiezen die bij je past, maar bovenal zorgt Tado ° intelligent als smart thermostaat voor automatische aanpassing van de temperatuur van je verwarming om je leven gemakkelijker te maken.

Honeywell Lyric-geofencing

Geofencing Deze functie maakt gebruik van de app van de thermostaat en de gps-chip van je smartphone om een ​​omgeving rond je huis vast te stellen. Wanneer u deze vastgestelde omgeving verlaat, hoeft u vermoedelijk uw huis niet meer te verwarmen en te koelen, of u kunt in ieder geval de thermostaat de temperatuur laten aanpassen zodat de klimaatbeheersing niet onnodig wordt gebruikt.. Wanneer u de vastgestelde omgeving als u thuiskomt, kan uw HVAC-systeem in actie komen, zodat uw huis comfortabel is wanneer binnentreedt..

  • Ondersteuning voor hoogspanningsverwarming De meeste smart thermostaten zijn ontworpen om te werken met centrale HVAC-systemen. Als uw huis wordt verwarmd door hoogspanningsverwarmers (bijvoorbeeld plint-, stralings- en ventilatorconvector), hebt u een thermostaat nodig die speciaal is ontworpen om met dat type verwarming te werken.
  • Toegang op afstand Met toegang op afstand kunt u uw thermostaat op afstand bedienen, zodat u overal waar u een internetverbinding heeft kunt inchecken en de temperatuur kunt aanpassen.
  • Sensoren Geofencing is geweldig, op voorwaarde dat iedereen die thuis woont een smartphone heeft. Bewegings- en naderingssensoren bieden een alternatief middel om te bepalen of uw huis bewoond is en daarom klimaatbeheersing nodig heeft. De originele Nest-thermostaat werd vaak bekritiseerd omdat hij te veel op zijn bewegingssensor vertrouwde. Als niemand er vaak genoeg langs liep, zou hij besluiten dat het huis leeg was en zou hij stoppen met verwarmen of koelen. Sommige slimme thermostaten kunnen ook gebruikmaken van deur- en raamsensoren, evenals de bewegingssensoren voor uw huisbeveiligingssysteem. En nabijheidssensoren op de thermostaat zelf kunnen ervoor zorgen dat het display van een thermostaat wordt ingeschakeld wanneer je er langs loopt, waardoor de schermen een handige functie op zich zijn, ook al is er geen andere reden dan een nachtelijk scherm licht te bieden.

Samsung smart home system

De beste draadloze thermostaten kunnen worden geïntegreerd in bredere smart home-systemen, zoals Samsung’s SmartThings.

Smart-home systeem integratie Elke smart thermostaat wordt geleverd Thermostaat - Smart homesystemmet een app zodat je hem kunt bedienen met je smartphone of tablet, maar de beste modellen kunnen ook worden geïntegreerd met andere smart-home apparaten en bredere smart-home systemen. Dit kan variëren van het kunnen aanpassen van de temperatuur met een spraakopdracht via een Amazon Echo of Google Home digitale assistent, tot het koppelen aan je rookmelder zodat je ventilator automatisch uitschakelt wanneer er brand wordt gedetecteerd, waardoor er geen rook door je hele huis kan circuleren. . Andere opties om te overwegen zijn IFTTT- en Stringify-ondersteuning, Apple HomeKit-compatibiliteit, smart-vent-connectiviteit en koppelingen met huisbeveiligingssystemen.

Systeem complexiteit Elk van de door ons geteste thermostaten ondersteunt meertraps verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen (HVAC), evenals warmtepompsystemen. Als je huis is opgedeeld in zones die onafhankelijk van elkaar worden verwarmd en gekoeld, heb je waarschijnlijk voor elke zone één thermostaat nodig. Een enkele app moet meerdere zones kunnen bedienen.

Gebruikersinterface De tijd dat de gebruikersinterface van een thermostaat uit cijfers op een wijzerplaat bestond, is lang voorbij. Hoe geavanceerder een apparaat wordt, hoe moeilijker het kan zijn om het te leren gebruiken. Het laatste wat je wilt doen, is staren naar ondoorgrondelijke hiërogliefen aan de muur, terwijl je eigenlijk alleen maar warmer of koeler wilt zijn. Een smart thermostaat moet in één oogopslag belangrijke informatie overbrengen en zich gemakkelijk aanpassen aan uw specifieke behoeften.

Beste Smart Thermostaat

Ecobee Smart Thermostaat met spraakbediening

Ecobee overtreft hoogstwaarschijnlijk uw verwachtingen, zoals geen ander model dat kan: de Ecobee Smart Thermostat met spraakbesturing is onze nummer één keuze in deze categorie.

Het type Nest krijgt meestal alle aandacht online – en het bedrijf verdient de eer voor het opschudden van een ooit slaperige markt – maar de nieuwe smart thermostaat van Ecobee is de beste die je vandaag kunt kopen. Het nieuwe model bouwt voort op de ontwikkeling het model dat eraan voorafging, wat al een uitzonderlijke upgrade was ten opzichte van de oudere modellen. Veel andere slimme thermostaten zijn afhankelijk van het meten van de temperatuur van een huis op slechts één plek: waar de thermostaat zich bevindt. Het probleem is dat die plek meestal  op een niet ideale positie is geplaatst, in een gang is of ergens anders waar je minder tijd doorbrengt. Met Ecobee kun je multifunctionele sensoren in verschillende ruimtes in je woning plaatsen, zodat de kamers waar je bent die zijn waar de thermostaat geeft uw HVAC-systeem de opdracht om te verwarmen of af te koelen om u comfortabel te houden.

Kortom een fantastisch ontwikkelde Smart thermostaat.

Beste budget Smart thermostaat

De geheel nieuwe en voordelige Nest Thermostaat is een van de nieuwe budget favorieten, maar het zou nog voordeliger zijn als de externe sensoren van Nest inclusief zouden zijn..

Als het gaat om een ​​aantrekkelijk elegant design is het moeilijk om het Nest-team te verslaan, als je tenminste geen geavanceerdere HVAC-systemen hoeft te ondersteunen of als het je niet kan schelen dat het geen externe sensoren ondersteunt die kan warme en koude plekken in uw woning elimineren. Maar het prijskaartje maakt een hoop goed!

Waar moet je op letten bij het shoppen voor een smart thermostaat?

Vereiste C-draad De meeste smart thermostaten hebben meer stroom nodig dan een set batterijen kan leveren. Gelukkig hebben ze niet zoveel stroom nodig dan dat ze op de muur moeten worden aangesloten. Ze vertrouwen in plaats daarvan op laagspanningsstroom die wordt geleverd door uw HVAC-systeem. Veel smart thermostaten vereisen hiervoor de aanwezigheid van een speciale C (gemeenschappelijke) draad, terwijl andere elektriciteit van een andere bron kunnen overhevelen, meestal de R (stroom) draad. Maar het is bekend dat deze laatste praktijk problemen veroorzaakt met sommige HVAC-systemen, inclusief permanente schade. Als je je bestaande thermostaat eruit haalt om een ​​smart model te installeren en er is geen C-draad aangesloten, kijk dan in de muur om te zien of er een is die niet is aangesloten. Als er geen C-draad is, is ons advies om er een te laten installeren. Slechts een paar van de hier besproken thermostaten hebben een C-draad nodig, maar alle fabrikanten raden ten zeerste aan om er een te gebruiken.

Installatiegemak. Een kamerthermostaat zou niet moeilijk te installeren moeten zijn, zelfs als je maar matig handig bent. De fabrikant moet uitgebreide, maar gemakkelijk te begrijpen instructies verstrekken met veel foto’s of illustraties om u door het proces te leiden. De thermostaat zelf moet duidelijk aangeven welke draden waarheen gaan, en de meeste bedrijven bieden labels die u kunt bevestigen aan de draden die uit de muur komen terwijl u uw oude model loskoppelt en verwijdert. De draden zelf moeten een kleurcode hebben, maar het is een goede gewoonte om uw oude thermostaat ter referentie te fotograferen voordat u hem verwijdert.